top of page

Team RambleBee behaald winst in de Viking Rally

Na een ongelofelijke week dwars door de ongerepte natuur van Zweden en Noorwegen behaalde Team RambleBee, bestaande uit Joe Wouters, Sietze Meijer, Roeland de Bruijn en Jeffrey Kerkhove.


Met die gedachten hebben wij onze laatste Etappe slim ingezet

Tijdens de Viking Rally trek je met meer dan 60 teams per dag door Noorwegen, waarbij we elke dag opdrachten konden uitvoeren om daarmee punten te behalen. In Etappe 5 behaalde ons team de derde positie in het klassement waarmee de toon gezet werd. "Wij willen winnen, nu staan we bijna bovenaan". Met die gedachten hebben wij onze laatste Etappe slim ingezet.De challenge van de laatste etappe, vindt 'Smalahove' een delicatessen in Noorwegen. Er waren verschillende punten te behalen, vind het gerecht ongekookt, proef het gerecht, minstens èèn iemand eet volledig het gerecht op, en krijg 10 punten extra als je een local of toerist die niet deelneemt aan de rally laat proeven.


Smalahove is een schapenkop welke gerookt en gekookt is. Volgens de bevolking is het oog en de tong het lekkerst.


Door de bonuspunten hadden wij de mogelijkheid om flink door te pakken. Ons idee, namelijk verschillende Smalahove's kopen en op naar het dorp. Vragen aan de bevolking of ze willen proeven op camera. 32 mensen hebben wij zover gekregen waardoor wij alleen al op die opdracht 320 punten behaalde. Natuurlijk hebben we nog een aantal challenges gedaan waardoor ons dagtotaal op 420 kwam. Dat gaf ons 1415 in het klassement, de overwinning.


De eerste positie behalen was niet iets waar we in eerste instantie over hadden gedroomd


Op de slot avond hebben wij onze laatste opdrachten ingediend, niet wetende welke punten de andere teams hadden. Tijdens de uitreiking zaten de zenuwen erg hoog bij ons team. 'Positie drie... (tromgeroffel)...' Nee, niet team Ramblebee.. 'Okay goed. We zitten nog in de race'. 'Positie twee' teammmmmmm..... LTD!' .. Mooi, want dat betekent. Tromgeroffel: ''voor de eerste positie.. teammm, Ramblebee!!' De eerste positie in het klassement, een cheque van €500, een wildcard en een prachtige beker. 'Jongens, dat hebben we goed gedaan'

Kommentarer


bottom of page